• Politia Romana - Serviciul Criminalistica - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • Parada rutiera - Politia Romana - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • SIAS - Politia Romana - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • Politia de Frontiera - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • Salupa a Politiei de Frontiera - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • Politist - Politia Romana - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • Lunetist - Politia Romana - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • Politia Romana - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • Elicopter - Politia Romana - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • Motociclist - Politia Rutiera - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • Politia Rutiera - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"

Desecretizarea salariilor politistilor

Demers SNPOR privind desecretizarea salariilor politistilor - Politia Romana - SNPOR

Stimati colegi politisti,

Lansam o campanie in vederea desecretizarii tuturor normelor interne, ordine MAI ce privesc salarizarea politistilor. Aceasta transparentizare are rolul de prezentare detaliata a procedurilor de calcul si evidentierea foarte clara pe fluturasul de salariu, a componentelor din care acesta este format, intrucat in momentul de fata acest fluturas de salariu este foarte greu de descifrat.

INTRUCAT ACEST DEMERS IL CONSIDERAM BENEFIC PENTRU TOTI POLITISTII, NU NUMAI PENTRU CEI CE FAC PARTE DIN ANUMITE ORGANIZATII SINDICALE, TRATAND ACESTA SITUATIE CA FIIND UN EXEMPLU DE NORMALITATE, AM HOTARAT CA ORGANIZATIA NOASTRA SNPOR – MAI, SA-L TRANSMITA SI PE ACEASTA CALE MEMBRILOR SI SIMPATIZANTILOR NOSTRII.

DEOARECE IN ULTIMA PERIOADA DE TIMP ANUMITE ORGANIZATII SINDICALE S-AU INDEPARTAT DE LA SCOPUL PENTRU CARE S-AU INFIINTAT SI ANUME, LUPTA PENTRU OBTINEREA SI RESPECTAREA DREPTURILOR SI LIBERTATILOR POLITISTILOR, CONSIDERAM CA ESTE MOMENTUL CA TOATE ACESTE ORGANIZATII SINDICALE SA-SI UNEASCA EFORTURILE PENTRU A OBTINE SI APARA INTERESELE COMUNE ALE POLITISTILOR.

ACEASTA CAMPANIE SE DESFASOARA ASTFEL:

POLITISTII CARE DORESC SA AFLE ELEMENTELE DIN CARE LE ESTE FORMAT SALARIUL SI MODALITATEA DE CALCUL A ACESTUIA, NU TREBUIE DECAT SA TRIMITA O SOLICITARE CATRE ADRESELE DE E-MAIL: petitii@mai.gov.ro, sg@mai.gov.ro și petitii@politiaromana.ro – RESPECTAND MODELUL ATASAT:

Model nr. 1

Adrese e-mail: petitii@mai.gov.ro, sg@mai.gov.ro și petitii@politiaromana.ro

Către,
Ministerul Afacerilor Interne
Inspectoratul General al Poliției Române

Subsemnatul ……………………………………………………………, agent / ofițer de poliție în cadrul IGPR / DGPMB / IPJ, CNP …………………………………….., în baza dreptului meu de acces neîngrădit la informații publice și de interes personal, recunoscut de art. 31 din Constituția României, în baza principiului transparenței mecanismului de salarizare al bugetarilor recunoscut de Legea 284 / 2010, vă rog să îmi comunicați în detaliu, componentele salariului meu pentru fiecare din lunile aprilie – august 2016, întrucât mențiunile de pe fluturașul de salariu sunt insuficiente și neclare.
Va solicit totodată să luați măsuri urgente pentru modificarea modelului de fluturaș de salariu astfel încât toate componentele salariale sa fie evidențiate cu claritate, așa cum sunt de exemplu la penitenciare. Dacă la Administrația Penitenciarelor se poate, sunt convins că și în Poliția Română se va realiza acest lucru.

Vă rog să-mi comunicați răspunsul dumneavoastră la adresa …………………………………….. sau în format electronic la adresa de e-mail ……………………………………….

Cu stima,
Numele si gradul, ……………………………………..

Data …………………

Model nr. 2

Adrese de e-mail: drp@gov.ro, pm@gov.ro, petitii@mai.gov.ro și sg@mai.gov.ro

Către,
GUVERNUL ROMANIEI
Domnului Dacian Ciolos, prim-ministru

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
Domnului Ioan-Dragos Tudorache

Subsemnatul ……………………………………………………………, agent / ofițer de poliție în cadrul IGPR / DGPMB / IPJ, CNP …………………………………….., în baza dreptului meu de acces neîngrădit la informații publice și de interes personal, recunoscut de art. 31 din Constituția României, în baza principiului transparenței mecanismului de salarizare al bugetarilor recunoscut de Legea 284 / 2010, vă rog să desecretizați și să îmi comunicați prin publicare în Monitorul Oficial, Hotărârea de Guvern nr. 0292 / 2011 și ordinele subsecvente emise de MAI ( S / 214 / 2011 și ordinele modificatoare ) care consider că au fost clasificate ilegal, în contra principiilor susmenționate.

Trebuie menționat și că până la apariția Legii 330 / 2009, procedura de salarizare a polițiștilor nu a fost secretă.

Vă rog să-mi comunicați răspunsul dumneavoastră la adresa …………………………………….. sau în format electronic la adresa de e-mail ……………………………………….

Cu stima,
Numele si gradul, ……………………………………..

Data …………………

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*