• Salupa a Politiei de Frontiera - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • Lunetist - Politia Romana - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • Politia Rutiera - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • SIAS - Politia Romana - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • Politia Romana - Serviciul Criminalistica - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • Elicopter - Politia Romana - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • Politia Romana - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • Politia de Frontiera - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • Politist - Politia Romana - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • Motociclist - Politia Rutiera - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"
  • Parada rutiera - Politia Romana - Sindicatul National al Politistilor "Onoare si Respect"

Campanie pentru o informare corecta si stoparea abuzurilor

Zile de concediu suplimentar - SNPOR

Printre multele abuzuri ce se infaptuiesc de catre actualii directori ai diferitelor structuri din Ministerul Afacerilor Interne, care au falsa impresie, ca a fi manager este echivalent cu a fi patron sau Dumnezeu, am ales sa supun atentiei dumneavoastra astazi, un aspect care se afla in derulare in acesta perioada la nivelul Politiei Romane si anume, acordarea zilelor de concediu suplimentar.

In conformitate cu HG 1578 / 2002 privind conditiile în baza carora politistul are dreptul la concedii de odihna, concedii de studii si invoiri platite, concedii fara plata, bilete de odihna, tratament si recuperare, politistii au dreptul la un concediu suplimentar pentru conditii deosebite – vatamatoare, grele sau periculoase, in functie de natura activitatilor pe care le desfasoara, la un numar de concediu suplimentar cuprins intre 3 – 14 zile, ce se acorda de obicei in a doua parte a anului conform prevederilor Art. 16 alin. 2 din HG 1578 / 2002.
Aceste aspecte sunt reglementate pe larg de Ordinul Ministrului de Interne OMAI 438 din 21.04.2003, ce a fost emis ca norme de aplicare a H.G. 1578 / 2002, privind concediile politistilor.
Astfel, la Art. 7.1 din ordin se arata ca politistul are dreptul la un concediu de odihna suplimentar stabilit în raport de nivelul sporului pentru conditii vatamatoare acordat la salariul de baza, conform anexei 2 a ordinului. Acest numar de zile poate fi redus numai în conditiile enuntate limitativ de Art. 8 din OMAI 438, respectiv concediu de studii, concediu medical, suspendare din functie, concediu fara plata. În aceasta situatie numarul de zile de concediu suplimentar se calculeaza proportional cu perioada lucrata.

Intucat concediul suplimentar se cumuleaza cu concediul de odihna asa cum arata Art. 13, alin. 2 din H.G 1578 / 2002, iar concediul de odihna poate fi fractionat la cererea politistului, conform Art. 2, alin. 2 din H.G. 1578 / 2002 acesta poate fi efectuat pana la sfarsitul anului calendaristic, integral sau fractionat, asa cum prevede Art. 2, alin. 1 din HG. 1578 / 2002.

Facem apel la managerii care se ragasesc in prezentul exemplu, sa respecte intocmai prevederile si litera Legii asa cum a fost lasata de catre legiuitor si sa nu forteze politistul sa efectueze intregal concediu suplimentar doar ca asa a hotarat „EL” – directorul, fiind un drept al sau reglementat de Lege si nu un act de binefacere sau favoritism oferit din partea „directorilor manageri ce se cred Dumnezei”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*